Hey jij, was je net niet in de Sombrero? Ze kijkt me lachend aan en op het moment dat ze het zegt kijkt ook haar vriendin me van onder haar wimpers onderzoekend aan. Ik was even op een barkruk gaan zitten om de omgeving in me op te nemen. Skinny jeans om mijn kont, strak t-shirt en haren net kort geknipt. Ze heeft een volle bos krullen, een lief gezicht en een paar niet te negeren borsten die ze bij de eerste hey al vol tegen me aan drukte.

Ik zeg dat ik zeker niet in de Sombrero was maar dat moet ik gelijk herhalen. Ze staan nu beide lachend om me heen en ik lach hartelijk naar ze terug. Ze zijn duidelijk beide aangeschoten maar op een goede manier. Goedlachs en vriendelijk. De volgende vraag verrast me: “ben je gay?”  Het meisje met de krullen vraagt het, haar vriendin lijkt verwachtingsvol het antwoord af te wachten. “Niet dat we dat erg vinden hoor, wij zijn pot” vertelt ze lachend en grijpt haar vriendin bij haar zij.  Ik vertel dat ik doorgaans alleen op vrouwen val en vraag hoe ze bij het idee komen. “Omdat jij je haar zo geblondeerd hebt” is het antwoord. Even weet ik niet wat te zeggen. Mijn haren blonderen is wel het laatste dat ik zou doen. Nu dek ik regelmatig mijn grijze haar af met een kek mutsje maar omdat ik vond dat mijn haar goed zat deze nacht liet ik de muts deze keer achterwege.

Ik vertel vol overtuiging dat mijn haar toch echt grijs is. Dat ik een heel oude man ben en dat mijn haar zeker niet geblondeerd is. Ik word onderworpen aan onderzoekende blikken. We lachen over en weer, ouwehoeren wat over leeftijd en vervolgens vragen ze me mee naar de Sombrero om deel te nemen aan de karaoke. Ik bedank ze voor het lieve aanbod maar sla het af. Lachend gaan ze verder en ik heb gelijk spijt dat ik niet meegegaan ben. Gay, vroeger had ik er twee weken van wakker gelegen. Nu moet ik alleen maar lachen. Wat een heerlijk stel.